top of page
Ce trebuie sa stim despre ecografie?

Ecografia este cea mai des folosita de diagnostic rapid in practica, fiind mai putin invaziva si consumatoare de timp! Ecografia abdominala sau ultrasonografia abdominala este o metoda de examinare imagistica a organelor abdominale cu ultrasunete. Este o tehnica neinvaziva, neiradianta si rapida, fiind considerata o exploratare larg folosita in practica medicala.

Ecografia abdominală folosește ultrasunete pentru a reproduce imagini ale organelor din cavitatea abdominala precum ficatul, colecistul, pacreasul, rinichii, splina, vezica urinara, uterul, ovarele si prostata.

  • Ecografie abdomen total: sunt analizate functiile tuturor organelor de la ficat si pâna la vezica urinara;

  •  Ecografie abdomen inferior: rinchi, vezica urinara, prostata, uter si ovare;

  • Ecografie abdomen superior: splina, pancreas, ficat si colecist.

TARIFE SERVICII MEDICALE [.pdf]

Little Boy Playing Doctor
Reguli de retinut inainte de ecografia abdominala

Nu manca inainte de ecografia abdominala :
– datorita faptului ca ecografia se realizeaza pe principiul trimiterii de ultrasunete de catre echipament, si apoi captarii ecourilelor ultrasunetelor folosind efectul piezoelectric ultrasunetelor, ce se intorc dinspre organul examinat, acest proces este ingreunat de meteorism abdominal (balonare), asa ca de obicei se recomanda efectuarea acesteia pe nemancate, insa nu este neaparat obligatoriu acest lucru;
– cel putin limitati alimentele care va pot balona cu o zi inainte de programarea ecografica – fructe, legume (ce fermenteaza)
Nu consuma alimente cu un continut ridicat de grasimi in seara de dinaintea ecografiei
– pentru ecografia de ficat, colecist, splina si pancreas

Nu trebuie sa urinezi inainte de ecografia abdominala
– vizualizarea pelvisului este usurata cu o vezica urinara plina
Daca ai urinat de dimineata, este recomandat sa consumi 500ml de lichid (apa plata de preferat) inainte de ecografie si sa nu urinezi deloc.

bottom of page